måndag, juli 30, 2007

Relationer

Det här med relationer är inte helt rätt. ( ja, jag vet det är inte någon ny upptäckt för någon)
Jag tycker att vi en gång för alla skall införa "fråga chans" i vuxen världen och gärna monogami när vi ändå är farten.

När man börjar träffa någon så är man i en otäck, jobbig men ändå härlig period. Man blir uppspelt över ett sms eller ett telefonsamtal samtidigt som man kan oroa sönder sig när dessa saker uteblir eller kommer med för långt mellanrum. Man är inte ett par men man är inte helt tillgänglig på marknaden. Det kan fungera bra och man kan "stå ut" med det om inte perioden blir för lång. Försöker han eller hon spela svår eller är det ett bristande intresse som lyser igenom eller kanske är det bara så att vi tar det lugnt och går varsamt fram? Det kan dock bli ett problem när det kommer in andra aktörer i bilden. Hur ställer man sig då? Jo jag tror att jag träffar någon just nu, men kan du vänta några veckor så vet jag säkert. Nja, skulle nog inte direkt uppskatta den typen av svar själv.

Problemet blir helt enkelt en fråga på hur den andra ser på det hela. Jag vet att kommunikation är den vuxna lösningen på det här men det är inte direkt så att man kanske tar en "är vi tillsammans diskussion" efter 2-3 dejter. Det är väl ett lite typiskt sommarproblem till vis del eftersom folk envisas med att åka bort på sin semester men det kan ju även vara ett problem under övriga året. Så därför röstar jag för att återinföra "fråga chans" Vi kan införa några extra alternativ för att vuxenanpassa det hela.
  • Ja
  • Kanske
  • kk
  • Endast vänner
  • Nej

Alla som röstar för säger Ja! =)

8 kommentarer:

Suntui sa...

Jag är helt för ditt förslag. Vi borde lobba för ett lagförslag.

Tänk vad lätt det hade varit.

/Suntui, drömmer om bättre tider.

Anonym sa...

Vilken toppenidé! Så mycket enklare det skulle vara! :-D

Anonym sa...

Jag röstar också för ditt förslag :D!!!

catnap sa...

Jag är med! (blev faktiskt frågad chans på för ett litet tag sen, kanske lite på skämt, men men, det funkar ju hur bra som helst!)

Fast jag är lite negativ till den där kanske-punkten. Man vet inte mer än innan personen svarade, blir bara jobbigt liksom. Osäkert. Det vill man inte ha, inte på det sättet. Men de andra punkterna är bra =)

Anonym sa...

Röstar oxå för ditt förslag, absolut!! :)

Avskyr också den där perioden innan man säkert är ett par.. den är asjobbig rent ut sagt!

catnap sa...

Å andra sidan kan kk-punkten också vara jobbig om man faktiskt vill något mer.. Man skulle nog känna sig lite objektifierad. Trist svar om man hoppats på ett JAA!

Men ja, nej och endast vänner... dem går jag med på.

Turtlan sa...

Ja verkligen ....hur ser den andre på det hela? Där har vi kärnfrågan! Varför är det så svårt säga det? Gardering som på stryktipset? Kan ju också som sagt uttryckas i hålla flera dörrar öppna?

Så att införa det Du föreslår låter helt rätt. Så vi som redan bestämt oss kan få lite lugn och ro *L*

Det Mörka Hotet sa...

Ha, ha, ha: underbart - ja, med andra ord!


DMH/Samuel