måndag, juli 09, 2007

Oplanerat

Jag hade min fredagskväll planerad och klar. Jobba och sen iväg för att träffa några vänner för ETT glas vin, raka vägen hem i säng, TIDIGT.

Jag och Poppojken satt och pratade sista timmen på chatten om allt möjligt. Han ville att vi ska gå ut och ta EN öl. Som den obotliga tidsoptimist jag är tänker jag att det hinner jag lugnt. Det var ju flera människor jag skulle mötas upp så om jag dyker upp lite senare är det förmodligen ingen som ens märker det.

Poppojken beställer in dricka till oss, och sen måste jag bjuda igen innan jag går, och så fortsätter det, tills vi märker att samma skivan som spelas i bakgrunden är inne på sitt fjärde varv. Klockan är för mkt för att jag ska ansluta till de andra och jag och Poppojken har precis kommit i form. Planer för kvällen börjar smidas, vet inte vem av oss som får den briljanta idén att gå ut i någon förort istället för att åka in till stan. Vi hamnar i förorternas förort mitt ute i ingenstans på den lokala pizzerian som uppfyller vårt enda krav- dansgolv! Klientelet på stället är diplomatiskt uttryckt folk som livet varit lite extra hårt emot. Alla möjliga människor i alla åldrar. 70 åriga farbrorn i peruk, 50 + kvinnan som varit gift tre gånger och nu förlovad för fjärde gången (det finns hopp för oss alla) Jag var den enda tjejen under 30, överlag var mitt kön kraftigt underrepresenterat.

Kände mig lite trygg att jag ändå var där med en kille, men det var bara en falsk trygghet för Poppojken är bara ond rakt igenom =) Det kommer fram en tandlös farbror i 50 års åldern och frågar Poppojken om jag är hans flickvän. Jag sparkar lite diskret på honom under bordet och ger honom en blick för att indikera att det enda tillåtna svaret är JA!
Nej, vi jobbar bara ihop, och hon vill säker dansa med dig, säger han och ler sitt elakaste leende mot mig. Jag får med andra ord gå och dansa med den tandlösa, kraftigt berusade äldre herren. Självklart kan jag dock inte låta Poppojken komma undan med detta. Jag hänger lite läpp och Mr tandlös frågar hur det är fatt. Jag berättar att jag och Poppojken visst är tillsammans men att han alltid förnekar det och han skäms för mig. Mr tandlös marscherar med bestämda steg mot hans bord där han sitter och tittar på oss och hånler. Mr tandlös ger honom en utskällning efter noter och berättar att så där behandlar man minnsan inte flickor!
Hämnd ljuva hämnd! =)
Kvällen fortlöper och för att vara på den lokala pizzerian mitt ute i ingenstans har vi riktigt trevligt, och alla är så nyfikna på vilka vi nykomlingar är. När stället plötsligt stänger och frågan hur vi ska ta oss hem dyker upp. Är det därför man inte åker ut och festar mitt ute i ingenstans? Jag känner mig inte tillräckligt trygg, för att åka hem själv (inte direkt en förort med gott rykte vi har hamnat i) och poppojken ska åt ett annat håll. Jag följer därför med honom hem för efterfest, där ännu mer dricka åker fram och han leker DJ tills grannarna klagar. Jag är så trött att knäna bokstavligt talat viker sig av trötthet. Jag har varit upp i nästan ett dygn i sträck. Lägger mig i hans säng.
Jag ska bara blunda lite men fortsätt prata du jag lyssnar
Det sista jag kommer ihåg att han säger är:
Du lyssnar ju inte alls!

När jag tillslut vaknar, tar det några sek innan jag fattar var jag är och bredvid ligger mig en däckad Poppojke. Vi ligger båda på överkastet på var sin kant av sängen, fullt påklädda (så få inte för er något).

Huvudet värker ordentligt och när vi lyckats vakna tillräckligt med liv, ringer han efter pizza. Det var år sen jag fick frukost på sängen =)

Jag känner mig lagom fräsch när jag åker hem och ännu fräschare när jag går in på systemet för att handla vin för lördags kvällen (jag stinker säkert sprit) Men jag fick ändå visa leg (weii)

Det var en lyckad kväll, men som sagt planen var att ta ett glas vin och komma tidigt i säng, men planer är väl till för att ändras =)

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Japp! Man måste vara flexibel!
Å ombyte förnöjer när det gäller val av ute ställen en fredagkväll ;-))

Pizza till frukost ... nä det skulle kvitta!

Jag beundrar Dig som överhuvudtaget kom igenom lördagen! Å orkade gå in på bolaget.....

Supergirl sa...

Ja, det var faktiskt trevligt, nästa gång jag testar en förorts krog, blir det nog min egen förorts så jag får sova i min egen säng =)

Pizza till frukost, funkar speciellt när man inte ätit på nästan ett dygn, och är man nere på botten i missär kan man lika gärna stanna där en stund =)

Jag hade inte så mkt val, än att ta mig igenom lördagen, det var ju till mig folk skulle, men det var bit vis tufft!

Det Mörka Hotet sa...

Snacka om äventyr - hälften hade räckt för att fylla min månadskvot: härligt!


DMH/Samuel

Supergirl sa...

Äh, det där var väl inget =)

Har du vägarna förbi Stockholm ska jag visa dig på riktiga äventyr =)

Det Mörka Hotet sa...

All right: en öppning - jag tar nästa tåget upp!


DMH/Samuel

Supergirl sa...

Säg bara till så möter jag dig på stationen, sen släppar jag med dig ut till förorten för en helkväll =)