tisdag, januari 22, 2008

Byråkrati när den är som bäst

Har berättat i något tidigare inlägg att jag ska byta jobb eller nu ska vi se jag ska byta arbetsgivare men ha kvar samma jobb, samma skrivbord, allt samma bara högre lön och annan arbetsgivare.
Jobbar som konsult nu och företaget jag har mitt uppdrag hos vill köpa loss mig.

För att detta något röriga skall kunna ske så händer följande. En platsannons skall skrivas för att alla ska få chans att söka jobbet så vi iaf kan ge sken av att världen är en rättvis plats. Jag skrev annonsen, personer med frågor hävisas till mig som står som kontakt person. Har haft de aktuella arbetsuppgifterna i över ett år så jag vet ju om någon vad jobbet går ut på. So far so good.
Jag kan meddela att jag hade ganska kul när jag skrev annonsen. Ville skriva något i stil med: "Muppig idiot som inte kan säga nej och tycker fritid är överskattat sökes" Men lyckades bita mig i tungan och snickra ihop något seriöst. Inte säker på att min chef hade tyckt mitt första utkast var lika underhållande som jag.

Så annonsen är skriven och jag tror att jag bara behöver hålla andan och hoppas att ingen söker jobbet. Då kommer det fram att jag själv måste söka jobbet. Dvs jag måste svara på annonsen jag själv skrivit där jag själv står som kontaktperson.... Jag tänkte mig något i stil med nedan, tankar?

Kära chefen/blivande chefen

Enligt samtal med Supergirl 08-01-22 har det framkommit att jag är precis den person ni söker. Det är nästa så om jag själv skrivit annonsen då den beskriver mig till punkt och pricka.

För referens hänvisar jag till dig själv, då du varit min närmaste chef under det senaste året samt till vem som helst på avdelningen. Jag och Supergirl har även bedrivit ett mycket nära samarbete under den här tiden (och tiden innan jag kom hit). Jag kan garantera att jag behärskar alla kunskaper hon besitter inklusive det dåliga som tex den extrema morgontröttheten och tidsoptimisten. Vi frågor ber jag dig vrida ditt huvud lite till höger där du finner mig sittandes.

Ses imorgon!

Med vänliga hälsningar

Supergirl

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Vem ska Du ha som referens?
Dig själv *L* ?

Tänk om det dyker upp någon med samma kvalifikationer som Du? Nja... svårt tro det ;-))

Å när Du sen anställer Dig själv så glöm inte var tuff i löneförhandlingen så lönen blir högre och gärna lite högre till!

Turtlan

Anonym sa...

HA HA HA, det var något av det roligaste jag läst på länge!!!

Länge leve byråkratin!

Skulle någon annan söka jobbet kan du som kontaktperson säga att ni redan hittat en som uppfyller allt. :-D

Tack för ett gott skratt!

Supergirl sa...

Turtelgirl: Exakt jag ska ha mig själv som referens eller min chef ska ha sig själv som referens.. så snurrigt men det blir nog lite monologer hur man än vrider och vänder på det =)

Jag tänkte gör min insats för mänskligheten och min yrkeskår och dra upp lönestatistiken ordentligt, för alla andras skull så klart =)

Du menar att det finns en chans att någon som är bättre än mig söker jobbet, ha inte en chans =)

Hossan: Tack vännen för att jag fick äran att få dig att skratta. Värmer!

Du tänker som mig, varför skulle jag annars stå som kontaktperson =)