tisdag, oktober 16, 2007

Det finns hopp

Idag kom domen mot de så kallade "stureplansprofilerna" De fick fyra års fängelse för våldtäkt. Jag har ögnat igenom delar av domen och utan för att ange mig var någon expert i juridik så förstår jag inte riktigt vad det är för nya bevis som kommit fram som inte redan fanns där när målet var uppe i tingsrätten. Det största "nya" beviset är offrets samtal till SOS om jag förståt det rätt. Men eftersom tingsrätten redan fastslagit att kvinnan blivit våldtagen och att det hela mer handlade om huruvida männen förstått det eller inte så förstår jag ändå inte helt ut vad det gör för skillnad.

Jag tar emot domen med stor lättnad. Jag kan inte tänka mig att det på något sätt har varit lätt för offret att gå igenom polisanmälan och rättegångar där hon bla fått beskriva hur hon låter när hon har sex. Hon är en hjälte för att hon orkat.

Jag tycker inte att man ska tumma på kraven för bevisning av våldtäkt. Det är inget brott som man ska riskera att fällas oskyldig för men jag tycker att det ska kännas som man har en chans att få rätt speciellt när bevisningen är så stark som i det här fallet. Hade det inte blivit en fällande dom idag hade säkert ännu flera dragit sig för att anmäla en våldtäkt. Domen idag inger hopp om att det finns chans att få rättvisa.

2 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

AMEN, SISTER!!!!

Som jag skrev hos en annan bloggare: om de där sk "profilerna" anser att det är "frivillig" sex - kan man ju ställa frågan om det också är den sorts sex de rekommenderar sina systrar och/eller sina flickvänner...?


DMH/Samuel

Supergirl sa...

Exakt så. Folk får ifs ha vad sex de vill så länge de är frivilligt och inte skadar någon