fredag, september 21, 2007

Honey, I 'm home!

Min familj är konstig, precis som alla andras familjer. Under min resa upptäckte jag en mer behaglig sida av familjen som jag tidigare varit för liten för att förstå.

Hemma hos min syster bodde under tiden jag var där hennes mor. Hennes mor är alltså min fars ex fru, som han lämnade för min mor. Har inte träffat henne på 15 år och nu när jag såg henne så stod det hela klart för mig hur komplicerat det var, eller borde vara. Jag kände mig skyldig, skyldig för att vara resultatet av min mor och fars relation. Visste inte riktigt hur jag skulle förhålla mig till henne. Det enda jag tänkte var att jag har min fars ögon, undrar om det är jobbigt för henne att se mig. Hon verkade dock inte det minsta besvärad. Bamse kram och oj, vad stor du har blivit. Jag var som vem som helst för henne. Så jag försökte att inte gå på tå för henne men det tog ett tag tills jag klarade av det.

När jag var barn brukade hon komma och hälsa på oss. Hon bodde tom hos oss och hade alltid med sig en massa stickade tröjor och andra presenter. Då tyckte jag inte det var det minsta konstigt. Hon var tanten pappa bott med för länge sen. Alla kom bra överens och hon och mamma var tom goda vänner som brukade gadda ihop sig mot stackars pappa. Nu när jag är vuxen förstår jag hur unikt det är. Att mamma välkomnade henne i sitt hem och att hon faktisk kom och hälsade på. Jag tycker det är så otroligt beundransvärt och vackert. Nu när jag förstår att det förmodligen inte var så självklart och enkelt som jag trodde då.

Hon är fortfarande jätte snäll mot mig. Insisterade tom på att jag skulle komma och hälsa på henne någon helg när jag fick tid. Hon är min nya idol. Jag vill bli som henne. Så totalt obitter och bara fylld av kärlek.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen hem, även om jag är sent ute.

Visst är det märkligt när man upptäcker saker om sin familj som man tidigare inte lagt någon notis om!

Och jag må ju säga att det var storsint av din mamma att släppa in exet, men hon var tydligen så trygg i sin kärlek till din pappa så det fungerade bra.
Sen var det beundransvärt att exet ville umgås med din pappa och hans nya. Världen är full av överraskningar och människor som förvånar en.

Supergirl sa...

Tack Gumman!

Jag tycker de var storsint av de båda. De är trevligt när man upptäcker bra saker om ens familj som man inte tänkt på innan

Turtlan sa...

Hej!

Det jag tänkte efter att ha läst Dina rader att hon kan skilja "på sak och person". Inte att Du är en sak utan att Du som barn kan inte belastas för vad som hände mellan henne och Din far!
Barn har ju aldrig valt sina föräldrar! Hon verkar vara en fin människa som kunde gå vidare från Din far och beundrandsvärt att hon kunde umgås med Din mor.
Undrar hur jag skulle klara en liknande situation?

Supergirl sa...

Jag håller med dig helt. Förmodligen var väl deras förhållande ganska slut redan innan pappa träffade mamma.

Jag vet inte riktigt. Jag tror att jag skulle klara av det. skulle inte ha några större problem med att umgås med min ex make och hans nya tjej, tror jag iaf.