söndag, maj 24, 2009

Alla dessa val

Så jag sitter här i vad som säkert för många skulle vara en drömsituation, nästan 6 månader med full lön. Livet leker att påstå allt annat vore verkligen att se livet från dess mest mörka sida.

Men för det finns alltid ett men, och just nu är mitt men vad jag ska göra. Jag borde väl som ansvarstagen vuxen sätta mig och söka massa jobb och ta vid där jag lämnade fortsätta med det som förväntas av mig göra karriär, leta efter en livspartner och planera in tid för befruktning och köp av hus och allt det där. Jag borde hoppa på vuxentåget igen. Nyss fyllda 31 är allt annat oansvarigt och oklokt.

Fast världen lockar på mig där ute, viskar förföriska ord i mitt öra om varma kvällar och spännade kulturer. Packa väskan, hyr ut lägenheten och lämna alla måsten och dansa med mig, den här chansen kommer aldrig tillbaka. Du har tid, du har pengar kom till mig. Och jag vill, åh gud vad jag vill!

Fast den där gnagande känslan av att det vore fel kan jag inte släppa så kanske åka ner till Spanien och fräscha upp skolspanskan eller Rom och ett helt nytt språk? Det kanske ser bra ut på Cvet? Vad som helst är bättre än att stanna här. Här finns absolut inget som binder mig och ingen kommer ligga och gråta i fosterställning om jag försvinner.

Eller så stannar jag hemma, startar upp min affärsidé som jag haft ett tag, gör klart min ena C-uppsats och njuter av en svensk sommar.

Eller det värsta men mest sannolika om jag inte passar mig sover bort dagarna och isolerar mig och börjar titta på hem till gården och våra bästa år dricka vin och leva allmänt osunt och tragiskt utan att lämna hemmet.

Friheten att styra över livet fullt ut är en välsignelse och en förbannelse på samma gång och trots att jag har all tid i världen kan jag inte hjälpa att jag känner mig stressad och pressad att göra det mesta och bästa av det jag fått givet mig.

7 kommentarer:

chaos sa...

Gör det du längtar efter! Res! Det är precis som du skriver, den här chansen kommer inte tillbaks!

Barn, hus, villa och Volvo hinner du med än då! Du är ju fortfarande ung.

Kram!

Fröken Svensson sa...

Tycker du ska ge dig iväg, annars kommer du säkert bara ångra dig. Håller med chaos. Familj hinner du med sen, på ett halvår hinner man ju träffa både ris och ros haha.
Kram!

Caesar på jobbet sa...

Tycker du ska starta upp din affärsidé... Nu är ett perfekt tillfälle med tanke på att du har garanterad lön i sex månader.

Max sa...

Hmm... hur länge sen var det du hade en "oplanerad och ouppbokad" semester på mer än två veckor?'

Jag skulle nog börja med att bara vara ledig ett (tidsbestämt) tag, sen kolla på starta eget/söka jobb/resa...

Men... det är jag det. :-P

Tess sa...

Jag säger alltid att alla situationer har nya möjligheter i sig. Tyvärr följer jag inte de orden själv men jag hoppas du hittar dina. :)

Spännande att följa vilken väg du tar...
Jag måste säga att jag smyghejar på Rom i rent önsketänkande att det var jag!

Den Vanliga Anonym sa...

Du har 6 månader du är ung snygg och kan göra vad du vill!

Packa din väska dra till flygplatsen och ta första bästa sista minuten flyg se var du hamnar (Men bara om du fortsätter blogga) :)

Men Hem Till Gården är ett riktigt underskattat program

Your a supergirl and Supergirls don't cry ;)

Supergirl sa...

Chaos: Som det ser ut nu väntar jag lite med resandet livet är på tok för gott här hemma, men senare i höst kanske.

Barn, hus och allt det där är egentligen inget som lockar jag bara känner press från omgivningen.

Kram!

Fröken Svensson: Jag kommer nog dra ut lite senare. Den svenska sommaren är för underbar för att missa.

Kram!

Caesar: Ja, det kan knappast bli bättre. Kör affärsidé nu och reser förmodligen senare, behöver inte vara borta alla månaderna ju.

Max: typ 15 år sedan tror jag, herregud!!! =) jag är inne lite på det spåret, ev resa i sept.

Tess: Det är helt underbart att faktiskt ha dessa månader att bara göra det jag vill på. Vet fortfarande inte var jag hamnar, kan hända vad som helst men självklart håller jag er uppdaterade =)

DVA: Ung? snygg? haha jo jag tackar =)

var jag än hamnar tar jag mer er, det vet du!

Jag har faktiskt inte insett hem till gården storhet än men det kommer väl =)