lördag, juni 27, 2009

För evigt singel?

Jag och några av mina parvänner satt ner en kväll, de hade beslutat sig för att det var dags för mig att jag skulle avsluta mina singeldagar. Samtliga plockar fram mobilerna med ena handen samtidigt som de håller sin partner med den andra, (rädda för att tappa bort sin andra hälft?)De blädrar i sina adressböcker. Vad vill du ha SG?
Och jag har egentligen bilden klar av vad jag vill ha bara att jag aldrig riktigt satt ord på det men jag försöker.

Han ska vara snäll, lojal, pålitlig, generös, uppmärksam, som när man tex nämner en bok man vill läsa så har han köpt den nästa gång man ses börjar jag. Han ska vara manlig, lite så där som det egentligen inte är okej att tycka för en feminist som ser jämställdhet som det naturligaste i världen men jag går ändå igång på manliga män, som Mr Dryg som aldrig lät mig gå ytterst på gatan, svor förbannelser över mig bara jag ens rotade i väskan efter plånboken och som skulle utan större problem skulle slås för min ära (något som visserligen aldrig behövts) någon som inte var och varannan mening yttrar fraser som "jag vet inte" Det spelar ingen roll för mig bestäm du" Eller någon som darrar på läppen och flyr fältet när man tycker olika men sen vill jag samtidigt ha någon som under den hårda ytan inte är rädd för att visa sina känslor och vågar berätta om sina drömmar och rädslor.
Och jag vill kunna ta med honom på sociala sammanhang och veta att han kommer kunna föra sig och inte sitta tyst i ett hörn och sura.
Han ska inte tycka att det är fördel att resturangerna har menyer på svenska när man åker utomlands och han ska kunna ta med mig till ställen jag inte visste om, tänka utanför ramen och inte tycka att slötitta på dumburken är en helt okej sysselsättning när vi umgås.
Men det viktigaste av allt är att han ska få mig att skratta och inte vara rädd för att flumma sig bort i det blå och ha kvar sin barnsliga sida. Och han måste gilla närhet. Jag vill ha en kramig kille. När det kommer till utseende spelar det faktiskt inte någon roll, så länge attraktionen finns där får han vara mörk, blond, tjock, smal I don´t care men jag verkar ha en spärr för att överhuvudtaget ens kunna bli attraherad av någon som är kortare än mig. Det är inget jag kan göra något åt. Och sen är det en bonus om han kan lagga mat också men det är inte så viktigt.

När jag flummat färdigt mina önskemål la samtliga parvänner ner sina mobiler och tittade på varandra. Den där personen finns inte. Nu förstår vi varför du är singel.
Jag vet inte om de har rätt, om det jag vill ha helt enkelt inte finns. Förmodligen samlar man på sig saker man tyckt om med varje partner man träffat man sållar bort det dåliga och lägger till det man gillar på sin önskelista och istället för att bli desperat med tiden ökar bara mina önskemål efter varje avklarat förhållande. Så kanske är det så att han inte finns, det kan väl bara tiden utvisa.

Men jag hittade nästan rätt en gång iaf och kommer på ett faktiskt krav. Han ska inte tycka att kvinnor är svekfulla varelser och ha grova tillitsproblem och kunna leva med att jag har haft ett liv innan jag träffat honom.

10 kommentarer:

Hossan sa...

Jag tyckte att det lät som en bra beskrivning på en man som de flesta skulle vilja ha!

Det där sista är nog något som gäller för båda parter som haft sällskap och blivit svikna gång på gång. För att nästa förhållande ska kunna fungera måste man våga satsa och inse att det som hänt tifigare inte nödvändigtvis måste ha någon betydelse för det kommande förhållandet.

Jag tror visst att HAN finns där ute någonstans (men i mitt fall tror jag inte att jag längre känner mig bekväm med att låta någon komma mig nära rent själsligt)

Supergirl - snart för evigt med drömmannen!!! (det hoppas och önskar jag dig)

Miss Sunshine sa...

Hejsan!

Läst din blogg ett bra tag, men nu är första gången jag kommenterar, kunde inte låta bli!

Jag har länge trott att det inte finns några vettiga killar där ute, och har någonstans kännt att jag får nöja mig med det som bjuds.

MEN, jag är ett levande bevis på att sådana killar som du söker faktiskt finns. Jag hittade en nämligen, och kan erkänna att jag var lite tveksam till att börja med, för han var inte min typ (jävligt korkad tanke) och var även väldigt skraj för vad som höll på att hända.
Men jag tog steget och är nu lyckligare än jag någonsin varit

Så jag säger dig Supergirl, att fortsätt tro på att Han finns, men kanske inte där du först trodde!

// Miss Sunshine

Susanne och Pebbels sa...

Han finns där ute och poppar upp så fort du slutar leta, så är det nästan jämt!

Den Vanliga Anonym sa...

Tyckte det lät som en bra beskrivning av mig ;)
Jag hoppas Hossan har rätt för då blir framtiden ljus haha

Sofifi sa...

Det lät som en fantastiskt partner det där =). Själv har jag ett krav på min framtida --> Han ska älska mej och jag ska älska honom. Villkorslös kärlek! Annars får han vara precis hur som helst, göra vad som helst, se ut hur som helst. Sen finns det ju givetvis egenskaper som gör förenklar hela "älskabiten", vissa saker behövs för att man ska kunna bli kär ;-)

Max sa...

Ett problem med att vara långvarit singel... man blir kräsen... :-P

It's all gonna be fine sa...

Det är klart han finns. Den tanken vägrar jag ge upp. Jag har nöjt mig så många gånger att jag har bestämt mig för att aldrig nöja mig mer, då är jag hellre själv och plockar små russing ur olika små kakor. KRAM

Ps. Tänkte på dig när jag såg detta. Ds.

Turtlan sa...

Jag gav upp 1000 gånger under min singeltid men fick lite nytt hopp... men som grusades...Men till lsut accepterade jag: OKi, nu är jag singel, livet är ok och jag för fokusera på annat som ger glädje. Resa, köpa ett hus mm...

Men det fanns någon där ute ett tu tre. Lite strul först... host host... men nu, jag nu är det i hamn.

Så flyt med i tillvaron så kan han stå där en dag. Hoppas så!

NattTurtlan

Fröken Svensson sa...

Han finns jag lovar ;)

Supergirl sa...

Hossan: Han finns säkert, men var gömmer han sig? Och om jag kommer hitta honom, kommer du också göra det. Det förtjänar du!Hoppas och önskar det för dig också!

Miss Sunshine: Välkommen hit och vad glad jag blir att du kommenterar!

Glad för din skull, bra att du delade med dig, det ger hopp!

DAT: Åh jag har slutat leta för länge sedan, snarare gömt mig =)

DVA: Är det så?! Men var har du varit hela mitt liv? =)Och är du verkligen singel?

Sofifi: Du är klok du, självklart är det de viktigaste men det krävs ju lite för att kunna älska.eller iaf för att det ska funka. Kärlek räcker inte alltid, det är jag ett levande bevis för.

Max: absolut är det så.

IGBF: Jag har försökt nöja mig, men inte riktigt klarat av det, är hellre själv.Så håller med andra ord med dig.

åh spännande ska genast kolla in det.

Turtlan: Är så glad för dig och M, din historia ger hopp.

Fröken Svensson: Om du säger det så fär jag väl lite på det =)