måndag, mars 28, 2011

Att bli uppvaktad

På alla hjärtans dag fick jag för första gången i mitt liv ett blomsterbud, en röd ros! Killen i fråga och jag har varit vänner i ett år, det var en vänskap som började ganska flörtigt men sen övergick i vänskap eftersom han träffade en annan tjej samtidigt. Det hände aldrig något mellan oss så jag brydde mig inte speciellt. Vi har iaf hållit kontakten, På alla hjärtans dag fick jag som sagt en ros, som singeltjej i den här stan så är man utsvulten på romantik så jag blev självklart löjligt glad. Han var fortfarande ihop med sin flickvän så jag tog det ändå mest som att han försökte vara snäll, sprida lite kärlek till en ensam singel. Han pratade om att han ville göra slut. Jag kopplade ändå inte hop saker och ting. I måndags gjorde han slut och flyttade hem till sig själv igen.

Igår träffades vi. Jag tänkte aldrig att det skulle vara en dejt. Jag visste inte så mycket överhuvudtaget. Han hade en heldag planerad och jag fick inte veta något om vad som skulle hända. Det enda jag fick var en ett klockslag och en plats att befinna mig på. Det hade inte spelat någon roll om han bara skulle ta mig till ett fik för att dricka en kaffe, jag ÄLSKAR överraskningar! Jag försökte hålla mina förväntningar nere. Jag kom till platsen vi bestämt och han kommer och möter upp mig med den största buketten blommor jag någonsin fått! Jag blir så rörd att jag inte vet var jag ska ta vägen. De får knappt plats i min famn! Sen kör vi iväg i hans bil och hela dagen är perfekt planerad. Jag ska göra det här till din dag säger han. Det här är en person jag aldrig tänkt på, på något speciellt sätt mer än en trevlig kille men slänger man på lite romantik och omtänksamhet så är det svårt att inte tänka om. Jag är inte ens i närheten van vid det här. Dagen går och tillslut är allt jag vill att han ska kyss mig vilket han gör. Vi hamnar hemma hos mig och allt är perfekt.

Han behandlar mig som en prinssesa och jag kämpar med inre spöken. Rädslor och fruktan. Han berättar hemligheter om sig själv, blottar sig och tillslut vågar jag tro på att han kanske faktiskt tycker om mig. Jag tänker det kanske är en sån här kille man ska ha, en sån här kille jag har väntat på. Han är inte min typ alls egentligen men så tänker jag att min typ kanske inte är en bra typ trots allt. Jag borde ge honom en chans. Jag släpper in honom, sänker garden.

Sen brakar helvetet löst när han vill gå hem. Övergivenhetskänslor tar över och med gråten i halsen kastar jag ut honom. Visst gå, nu har du fått mig, gå, grattis du fick ligga. Klumpen i halsen. Börja inte gråta, för allt du gör Sg börja inte gråta. Måste få ut honom ur min lägenhet innan tårarna tränger fram. Gå! Jag ringer dig imorgon säger han. Jag svarar att jag inte bryr mig, bara gå! Så går han fast allt jag ville var att han skulle stanna. Dörren stängs bakom honom. Jag vet att jag överreagerat, men jag kan inte hjälpa det. Jag vet att jag sårat honom men jag kan inte hjälpa det.

Och idag har dagen passerat och han har inte ringt.
Det värsta är att en del av mig är glad att han inte ringt, för då hade jag rätt.

10 kommentarer:

Max sa...

Trist slut på en, vad det låter, underbar dag.

Det låter som han är seriöst intresserad. Man anstränger sig inte så annars...

Funderat på att blotta dig du med?
Att ärligt berätta om den "övergivenhets panik" du fick skulle nog förklara vad som hände för honom på ett sätt han skulle kunna förstå och ta till sig.

Lfthmn sa...

Men rara, söta SG.

Killar är inte tjejer. Säger som Max, han anstränger sig inte så om han inte är intresserad.

Om du inte är intresserad så okej, men vill du att det ska bli något mer så är det faktiskt bara att ringa och be om ursäkt för att du flippade ur, var uppriktig och säga att du helt enkelt var rädd och ville att han skulle stanna, och be om en andra chans. För tusan! Sådär kan du inte hålla på!

Isa sa...

Sådär får du ju inte bete dig =(
Nu har du ju säkert skrämt iväg honom, han hade kanske en helt giltig ursäkt till att vilja åka hem.
Vad hade hänt om du istället hade sagt att du gärna hade sett att han skulle stanna över, för det är så mysigt att sova sked.
Men oavsett hans svar så borde du respekterat det. När han gått kunde du sedan gråta sönder kudden, men att reagera som du gjorde är det nog få killar som klarar av. Särskilt efter första natten.

Försök att ha känslorna i styr och be om ursäkt. Är du fortfarande intresserad är det din tur att blotta dig och säga varför det blev som det blev.

Emma sa...

Jag kan bara hålla med kommentarerna ovan. Det var väl inget konstigt att han ville hem ... Är du intresserad, tycker jag att du ska höra av dig till honom och förklara ditt panikutbrott. Utbrott är aldrig attraktivt, men ärlighet är. Varför inte skicka en blombukett?!

Nova sa...

Kan inte mer än hålla med dom andra hära.

Ring nu Sg om du e intresserad och även om du inte e det så tycker jag du e skyldig honom en förklaring.

Som Max sa ingen går igenom en sådan ansträngning om man inte e intresserad.

/Nova

Fröken Svensson sa...

Håller med de andra. Hör av dig till honom. Han förstår nog bara du berättar.

Arnie sa...

Va tråkigt att det blev ett sådant slut. Men att han ville gå var ju absolut ingen diss. Däremot förstår jag att du tolkade det så. All besvikelse ligger som en klump i magen o exploderar när det får näring.
Tycker oxå du skall ringa o prata. Du behöver ju inte nämna hela "sviken av killar"valsen men någon slags förklaring kan du ju ge och sen vänta och se...
Kram

Pettiwoman sa...

Ja skynda dig att ringa och be om ursäkt och förklara varför du reagerade som du gjorde.

Skynda, skynda.....

Miss Baglady sa...

fast nej, varför gjorde du sådär? förtjänade han verkligen att bli utkastad och ett "jag bryr mig inte" hur svårt är det då att förutspå att han inte kommer att ringa. undrar jag. ring honom.

Supergirl sa...

Jag svarade på era kommentarer med ett nytt inlägg. Hoppas det känns okej.